Teknofest’te Finaldeyiz!

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Fatih Bayrak danışmanlığında oluşturulan ve Makine Mühendisliği bölümü öğrencisi Muhammed Hasan, Elektrik Elektronik Mühendisliği bölümü öğrencisi Safa Kak, Kimya Mühendisliği bölümü öğrencisi Takva Restenavi'nin yer aldığı ARCTIC adlı araştırma ekibinin hazırladığı proje, Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST'in 2024 yılı Çevre ve Enerji Teknolojileri kategorisinde 169 takımın katıldığı yarışmada ön değerlendirmede 9. sıraya; proje detay değerlendirme puanlamasına göre ise ilk 20 takım arasına girerek finalde yarışmaya hak kazanmıştır.

TEKNOFEST'in 2024 yılı Çevre ve Enerji Teknolojileri kategorisinde finale kalan ARCTIC ekibini tebrik eden Rektörümüz Prof. Dr. Nihat Şındak, “5-8 Eylül tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilecek olan final yarışmasında Siirt Üniversitesi’ni gururla temsil edecek ve Üniversitemizin sürdürülebilir enerji teknolojileri alanındaki ileri araştırma çalışmalarını sergileyecek olan takımımıza üstün başarılar dilerim.” dedi.

UĞUR BAŞALAN (0484) 212-1111 / 3534
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü